Gedragstherapie

Rocco Gedragstherapie rechtskijkend

Wordt U gek van het gekrijs van uw papegaai?

Durft U uw papegaai geen eten meer te geven, omdat hij U aanvalt?

Plukt hij zich regelmatig kaal?

Problemen met uw papegaai?
Acht van de tien papegaaien vertonen gedragsproblemen als ze in de geslachtsrijpe leeftijd komen. Wanneer dat is, is afhankelijk van de soort. Dit kunnen problemen zijn in de zin van bijten, krijsen, plukken enz. die voor matige tot zeer ernstige overlast kunnen zorgen. Gevolg is dat helaas veel papegaaienbezitters zich dan genoodzaakt zien hun geliefde vogel af te staan aan bijvoorbeeld een papegaaienopvangcentrum. Toch hoeft dit niet nodig te zijn.

Hoe op te lossen?
Met de juist begeleiding in de vorm van kortdurende gedragstherapie is het in veel gevallen mogelijk om het probleemgedrag te stoppen en weer een fijne relatie met uw vogel op te bouwen. Als gediplomeerd gedragstherapeut voor papegaaien help ik U graag verder.

 

Gedragstherapie op locatie (bij u thuis)   De begeleiding bestaat uit de volgende zes stappen

  1. Intake: U ontvangt van mij een uitgebreide digitale vragenlijst om in te vullen (over uw papegaai, de woonsituatie e.d.).
  2. Ik analyseer de vragenlijst ter voorbereiding op het huisbezoek.
  3. Huisbezoek: samen met U wordt de situatie bekeken en besproken en zal ik de nodige vragen stellen en handige tips geven. Dit huisbezoek zal ongeveer
    anderhalf uur duren.
  4. Rapportage en instructies: Ik zal voor U een uitgebreide rapportage opstellen en instructies op papier zetten betreffende het behandelplan.
  5. We hebben een telefonisch voortgangsgesprek van max. 20 minuten na 1 week.
  6. We hebben een telefonisch voortgangsgesprek van max. 20 minuten na
    3 weken.

Kosten bovengenoemd traject: € 165,00 inclusief BTW, exclusief reiskosten à € 0,25 per kilometer. (te betalen bij het huisbezoek of over te maken voorafgaand aan het huisbezoek).   Kosten voor een eventueel vervolgconsult aan huis: € 85,- per uur,
€ 50,- per 30 minuten, inclusief BTW, exclusief reiskosten à € 0,25 per kilometer.   Als U van bovengenoemde gebruik wilt maken kun U mij bellen of mailen zodat we de begeleiding in gang kunnen zetten.

 

Gedragstherapie op dierenkliniek de Langstraat in Waalwijk (voor minder
ingewikkelde gedragsproblemen). Consult van 60 min waarin naar aanleiding van uw input adviezen en tips worden gegeven. Kosten: € 96,09 inclusief BTW (te betalen contant of met pin aan de balie van de kliniek).